Pris till Christel Backman för årets HR-forskning

Nyhet: 2012-11-15

Christel Backman får priset för sin avhandling om arbetsgivares användning av belastningsregisterkontroller (Criminal Records in Sweden. Regulation of Access to Criminal Records and the Use of Criminal Background Checks by Employers, 2012). Priset delas ut av IPF, Studentlitteratur och HR-Sverige.

Så här lyder motiveringen:

Utmärkelsen årets HR-forskning tilldelas 2012 Christel Backman, Göteborgs universitet, för sin avhandling ”Criminal Records in Sweden.Regulation of access to criminal records and the use of criminal background checks by employers.”
Juryns motivering lyder: I sin avhandling beskriver Christel Backman den ökade användningen av belastningsregistret i Sverige, hur man kan förstå utvecklingen och hur rekryterare hanterar frågan. Med stor självständighet och kreativitet lyckas pristagaren ge en bred bild av ett viktigt samhällsfenomen med konsekvenser för både dagens och morgondagens rekryterings-praktik.

AV: