Teknik, fetischism och miljö: Vad hos Marx är relevant idag?

Tid: 2014-11-18 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

Alf Hornborg är antropolog och sedan 1993. Bland hans böcker kan nämnas The Power of the Machine (2001) och Global Ecology and Unequal Exchange (2011) samt antologierna The World System and the Earth System (2006), Rethinking Environmental History (2007) och Ecology and Power (2012).

Föreläsare: Alf Hornborg, professor är antropolog professor i humanekologi vid Lunds universitet. Håkan Thörn ordförande

Femininiteter och femme

Tid: 2014-11-20 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarieserie

Femininiteter och femme utifrån Ulrika Dahls arbete. Cathrin Wasshede inleder. Underlag meddelas senare. Seminariet är en brownbag, det vill säga vi träffas och diskuterar över medhavd lunch.

I objektivitetens sken/In the Light of Objectivity

Tid: 2014-11-21 kl 14:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

The Sociology of emotions seminar at the University of Gothenburg (Emogu) with Criminology

Föreläsare: Moa Bladini Department of Law, Gothenburg University

Johan Rosquist, avhandlings-PM

Tid: 2014-11-24 kl 10:15

Evenemangstyp: Seminarium

This Terrifying Language of Crime - Police Investigations of Honor Killings

Föreläsare: Ordförande: Sven-Åke Lindgren Opponenter: Kerstin Jacobsson och Doris Lydahl

Governing the Unemployed in Poland

Tid: 2014-11-25 kl 15:15

Seminarieserien: Arbetsliv och Välfärd/Working life and welfare

Föreläsare: Karolina Szander-Sztanderska

Sida 3 av 8

Ytterligare kalenderhändelser

För information om ytterligare kalenderhändelser längre fram i tiden hänvisas till vår Kalender (i vänsterkolumnen).